Lastik Bakımında Bilinmeyen Detaylar

Ece Lastik ecelastik 13/11/2019 0 Yorumlar

Otomobil lastikleri araçların üzerindeki en önemli parçalardan birisidir. Çünkü lastik aracın giderken durma ve hareket mesafesi ile yakıt tüketiminde önemli rol oynar.

Peki lastik bakımında nelere dikkat edilmeli? Lastik fiyatları kalitesi ile ne kadar bağlantılı? Pahalı lastik kaliteli mi yoksa her lastik bakım yapıldığında aynı performansı verir mi? Ece Lastik olarak siz değerli müşterilerimiz için bu konuyu irdeledik.

Otomobilinizin yüksek performans göstermesini etkileyen en nemli parçalardan birisi lastiktir. Aracınızın lastiği, otomobilinizdeki diğer parçaların ömürlerini uzattığı gibi güvelik noktasında sizin de sürüşünüzü güvenle tamamlamanızı sağlar. Bu yüzden lastik bakımı, lastik temizliğinin düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Peki piyasadaki lastik fiyatları ile kalite ne kadar bağlantılı şimdi bunu inceleyelim.

1. Lastik ebatlarınızı öğrenin!

Aracınıza lastik almadan önce mutlaka herkes lastik fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak ister. Ece lastik olarak İzmir lastik fiyatları kapsamında siz değerli müşterilerimize farklı seçenekler sunmaktayız. Ancak bu noktada lastik fiyatları hakkında bilgi edinmeden önce aracınıza uygun ebatta lastik bulmanız hem yakıt hem de güvenlik açısından büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple Ece Lastik size lastik satışı öncesi aracınıza uygun lastik ebatları hakkında bilgilendirme yaparak sizin aracınıza doğru lastik almanıza yardımcı olur.

2. Lastik fiyatlarını kontrol edin!

2. Alacağınız lastiğin kalitesi, yakıt sarfiyat derecesi ve son kullanma tarihini kontrol etmeniz gerekmektedir. Lastiğin kalitesi, yakıt sarfiyatı ve son kullanma tarihi lastik seçiminizde önemli bir kriter olmalı. Aracınıza alacağınız lastiğin fiyatı lastiğin içinde kullanılan malzeme ile doğru orantılıdır. Lastik fiyatları birçok yerde farklılık gösterebilir. Ancak lastik fiyatlarına göz atarken bir önceki madde size söylediğimiz kriterleri göz önünde bulunmaya özen gösteriniz. Aynı lastiği başka işletmelerde daha uyguna bulmanız o ürünün son kullanma tarihinin yaklaştığını ve artık ömrünün azaldığını da ifade edebilir.

3. Mevsimine uygun lastik alın!

Aracınıza mevsimine göre lastik değiştirmek hem yakıt tasarrufunuzu hem de lastiğinizin ömrünü uzatmaktadır. Mevsimsel lastik fiyatları farklılık göstereceği gibi Ece Lastik olarak mevsimsel lastiklerinizi değişimden sonra sizler için depomuzda saklama koşullarına uygun bir şekilde sizin adınıza depoluyoruz.

Lastik bakımında 3 temel kriteri sizler için derledik. Ancak şunu da unutmamak gerek lastik performansı ve ömrü lastiğinize uygun jant ile de bağlantılıdır. Aracınızın sürüşünü ve performansını arttırmak için aracınıza uygun kaliteli bir jant takılması da önemlidir.
 

 

 

 

Bu Yazı Hakkında Görüşleriniz Bizim İçin Çok Değerli. Yorumunuzu Gönderin Lütfen...