Aracınızın kış bakımlarını unutmayın!

Ece Lastik ecelastik 24/09/2020 0 Yorumlar
Aracınızın kış bakımlarını unutmayın!
 
Yaz mevsiminin sonuna gelirken aralarımızında kış mevsimine hazırlıklı olması gerekiyor. Bu süreçte yazın yıpranan tüm parçaların otomobilimizi zorlayacak sert hava şartlarına hazırlıklı olması gerekiyor. Peki aracımızın kış mevsimine hazır olması için nelere dikkat etmeliyiz.
 
1. Lastik Bakımlarınızı Yaptırın!
 
Yaz boyunca sıcak asfalt üzerinde aşınan lastiklerinizin kış mevsimine uyumlu olacak kış lastikleri ile değiştirmeniz gerekmektedir. Kauçuk oranı yüksek kış lastikleri kışın sert hava koşullarında hem sizi hem de aracınızı güvenli bir şekilde koruyacaktır. Bu noktada yaz lastiklerinizin de güvenli bir şekilde korunması gerekmektedir. Bu süreçte lastik firmanız ile görüşerek destek alabilirsiniz.
 
2. Motor Bakımı
 
Motor yağı kışın daha yoğun bir hal almaktadır. Bu sebeple aracınızın motoru ve piston yuvalarını doğru bir şekilde yağlaması için aracınızın yağını değiştirin. Aksi takdirde motorunuzun aşınması kaçınılmaz olur.
 
3. Kaporta Bakımı
 
Kışın yolların buzlanmasını önlemek için dökülen tuz ve özel solüsyonlar aracınızın boyasında aşınmaya yol açar. Bu tür olayladan etkilenmemek için aracınıza boya koruma yaptırmanızı öneririz. Özel kimyasallar boyada geri dönülmez tahribatlara yol açabileceği gibi aracınızın dış görünümünü etkiler. İlerleyen zamanda aracınızı boyatmak zorun kalabilirsiniz. 
 
 
 
 
4. Ekstra parça kontrolü
 
Kışın yoğun yağış ve soğuk havaya karşı aracınızın sileceklerini ve silecek suyunu kontrol ettirin. Antifrizli silecek suyu kullanarak cam suyunun donmasını önleyebilirsiniz. Yeni silecek taktırmak kışın yağışlı havalarda görüşünüzü olumlu etkileyecektir. 
 
 

Bu Yazı Hakkında Görüşleriniz Bizim İçin Çok Değerli. Yorumunuzu Gönderin Lütfen...