Araçlarda Kış Bakımı

Ece Lastik ecelastik 15/12/2019 0 Yorumlar

ARAÇLARDA KIŞ BAKIMI
Araç sahipleri düzenli ve zamanında  periyodik araç bakımlarını yaptırmış olsalar dahi, kış mevsimin şartları nedeniyle can güvenliği ve sağlıklı yol sürüşüiçin kışa hazırlık olarakaraç kışlık bakım yaptırmaları oldukça önemlidir. 

Araçların kış bakımı nasıl yapılır?
Kış mevsiminin zorlu koşullarında  seyahat ederken soğuk hava, kaygan zemin ve görüş mesafesi içinaraçlarda kış bakımı gereklidir.
Fren kontrollerinin yapılması:Kışa girmeden önce aracın fren ayarının  mutlaka kontrol ettirilmesi gereklidir. Düzgün çalışmayan frenler, tüm sistemi etkileyebilir.
Kış lastiği kullanılması: Kış lastiği dönemi olan1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında  zorunluluk gereği ve sıcaklığın 7 derecenin altına indiği günlerde yağmurlu, karlı ve buzlu yollarda yol tutuş performansının maksimum derecede olması için kış lastiği kullanılması gerekir.
Lastik hava basıncı değişimi: Havanın ısı derecesinden kolay etkilen lastiklerin güvenli sürüş açısından risk oluşturmaması için, araç sahiplerininlastik hava basıncı tablosuna göre düzenli kontrol etmesi önemlidir.
Antifriz oranının kontrol ettirilmesi: Radyatör sistemindeki suyun donmaması için kullanılan antifrizin oran kontrolü yaptırılmalıdır.Ayrıca antifriz miktarı için özel sıvı kullanılma lıdır.
Motor su seviyesi kontrolü: Motor bloğunun zarar görmemesi için şu miktarının gerekli seviyede tu tutulması gerekir.
Araç akü bakımı: Akünün su seviyesi plaka seviyesini üstünde olmalıdır. Kutup başlarının oksitlenmemesi için sıcak su ile  temizlenmelidir. Aküde şarj problemi yaşamamak için araç dinamo şarj sistemi kontrol edilmelidir. Elektrot seviyesi batırılarak akü ömrü uzatılmalıdır ve uzun süre araç kullanılmayacaksa kutup başlarının sökülmesinde fayda vardır.
Sürüş kontrolü: Motorda zorlanma veya rölantı ayarı bozuk ise teknik servis elden geçirmelidir.
V kayışı kontrolü: Direksiyonun düzgün çalışması,motorda hararet oluşmaması, elektrik üretimi ve klima için önemli ve gerekli parça olan V kayışınıngergin olması gerekir, bu nedenle kışa girerken yetkili servisinv kayışı ayarını yapması önemlidir.
Arka cam rezistans kontrolü: Arka camda buğulanma ve donmayı önleyen rezistans, hayati öneme sahiptir. Problem varsa değişimi ya daarka cam rezistans bağlantısı tamiri aksatmamalıdır.
Hava filtresi kontrolü:Hava filtresi borusutemiz ve filtre yeni olmalıdır.
Klima ve kalorifer kontrolü: Klima için polen filtresi ve kalorifer için de hortumların durumu gözden geçirilmelidir.

 

 

 

 

Bu Yazı Hakkında Görüşleriniz Bizim İçin Çok Değerli. Yorumunuzu Gönderin Lütfen...