Muhtemel Lastik Sorunlarının Nedenleri

Ece Lastik ecelastik 19/05/2020 1 Yorumlar

Lastikler ile alakalı herkesin genel problemleri daima bulunmaktadır. Peki lastiklerimizle alakalı bu sorunlar neden oluşmaktadır gelin birlikte inceleyelim.

 

1. Aşırı Hız:

Lastikler aşırı hız ve sürtünmede daha hızlı aşınmaktadır. Aşırı hızda daha çabuk ısınan lastik bir süre sonra aşınmaya başlayacaktır. Bunun yanı sıra hava kaybının da aşırı hızda daha fazla olduğu göz önünde bulundurulursa, ani hava kayıpları kazalara da sebebiyet verebilmektedir. 

 

2. Yetersiz ya da Aşırı Şişirme:

Her lastik boyutunun kendi standartlarında şişirme oranı bulunmaktadır. Standartların üzerinde ya da altında şişirilen lastiklerde aşınma ve yıpranma daha fazla olacak ve lastiğiniz ömrü daha kısa sürede tükenecektir. 

 

3. Aşırı Yük:

Her ne kadar çok sık yapmasak da araçlarımızla kısa mesafede olsa standartları üzerinde bazen yük taşımaktayız. Ancak lastiklerin taşıma kapasiteleri üzerinde yük taşımak aslında lastiğimizin çok daha hızlı yıpranmasına yol açmaktadır. Söz konusu durum sadece lastiklerde değil, jantlarımızda da yamulma, çatlama gibi sorunlarında başlangıç sebebi olabilmektedir. 

Bu sebeple lastiklerimizin çok daha uzun ömürlü olmasını istiyorsak standartlarının çok üstüne çıkmamak hem aracımız hem de maddi açıdan çok daha faydalı olacaktır.

 

Bu Yazı Hakkında Görüşleriniz Bizim İçin Çok Değerli. Yorumunuzu Gönderin Lütfen...

1 Yorumlar

Ugur:
19/07/2023, 12:25:12 PM, http://turkdew.com
Yanıtla

<a href="https://www.turkdew.com/product/lastik-parlatici-jel-5-litre/">Lastik Parlatıcı</a> ürünler doğru üretildiği takdirde hem lastiğinizin ömrünü uzatır hemde parlak ve güzel bir görünüme sahip olmasını sağlar. Özellikle lastik yanaklarında meydana gelecek çatlamaların önüne geçmektedir.

Bu Yazı Hakkında Görüşleriniz Bizim İçin Çok Değerli. Yorumunuzu Gönderin Lütfen...